Julafton blir det oavsett

 

Julveckan har startat och jag lovar att det blir julafton oavsett om den blir som planerad eller ej. Jag har ju berättat om julaftonskvällen där vi åt ostron och pizza, till ungdomarnas förtjusning, borträknat ostronen.

Men vi har även upplevt dödsfall på julafton, vår älskade morfar Sven (min mans morfar) gick bort på julaftonsmorgonen. Vi kramades och grinade. Tittade på varandra och tog ett beslut. Jag ringde mina bröder och föräldrar för att berätta om vad som hänt. Bad dem ge oss en timma och förklarade att stämningen inte skulle bli på topp och genomförde sedan julaftonen som planerat hos oss. Barnen var små och vi önskade att barnen och kusinerna skulle få en fin jul. Men vi tillät oss också att prata om Sven och alla minnen och mellan skratten och paketöppning grinade vi också.

I år kommer vi fira jul med vår dotter och hennes sambo i deras första gemensamma bostad. Ett hus utan kök. Japp du läste rätt, ett hus utan kök. De fick tillgång till huset förra veckan och från start har det rivits och renoverats. Det är en totalrenovering. Vi kommer fira julen med vår son och, som sagt, dottern, hennes sambo och hans föräldrar. Det blir en jul i arbetskläder, julskinka, sällskapsspel och självklart en och annan klapp.

Önskar dig en fin jul – oavsett hur den firas!

Hur kommer du fira din jul?

 

    God jul
    Eva