Hoppas din sommar har varit riktigt fin så här långt! 

Själv fick jag den bästa midsommaren med allt jag ville ha, lugn och ro, sill och jordgubbar, båt, vänner och familj. Just nu sitter jag på tåget till Västkusen för att hälsa på sonen. Mest kommer både han och jag jobba men lite häng blir det dock.

Jag jobbar några veckor till men kanske har du gått på semester, och då vill jag gärna ge dig några konkreta tips på att ha en lugn semester.

1. Ta semester! Lägg ifrån dig mobilen och lita på att dina medarbetare fixar jobbet.

2. Kasta den där långa to-do-listan på saker som ska fixas… med det sagt, gå inte från ett jobb till ett annat. Även om vår hjärna mår bra av att göra helt andra saker den är van att göra riskerar vi ändå att bli stressade av en to-do-lista.

3. Fundera både själv och med de du lever tillsammans med, hur vill ni ha sommaren? Man måste ingenting. Man måste inte hälsa på alla släktingar och man behöver inte ha öppethus i sommarstugan. Det är mer än okej att säga att man vill vara ensam.

4. Lägg bort klockan och stäng av notiser. Du behöver inte köra en total mobil-detox. Men var medveten om att alla sociala medier och väldigt många appar är utformade för att sätta igång beroendemekanismer.

5. Lägg dig i hängmattan och ligg still i två veckor… sedan kan du börja gunga lite.


Fortsatt fin vecka!
Eva