Våga gå utanför din komfortzon

Förra veckan berättade jag att jag prokastinerade de lux och storstädade köket i varje vrå. Egentligen inte för att jag behövde storstäda utan för att jag sköt upp saker jag behövde göra för växa i mitt företag. Jag tycker inte om att ringa potentiella kunder – det ligger utan för min komfortabla zon. Tänk jag som älskar att stå på scenen inte alls gillar att ringa upp människor.

Det är skönt att befinna sig i vår komfortzon – det krävs inte speciellt mycket att stanna kvar i det välkända. Det är den enklaste vägen. Du, liksom jag känner oss trygga där.

Trots dessa så kallade “fördelar” med att stanna inom din komfortzon gör du faktiskt dig själv en björntjänst genom att inte ge dig ut! Här är fyra orsaker till varför det i slutändan skadar dig (och mig) att stanna inom vår komfortzon:

  1. Det krävs handling för att skapa förändring

Om ditt liv inte är där du vill att det ska vara kan du skylla på andra människor så mycket du vill, men du är den enda som verkligen är ansvarig för dina omständigheter. Om du håller dig till din bekvämlighetszon, till det du känner till, utan att någonsin förändras, hur kan du då förvänta dig att ditt liv ska bli bättre?

  1. Du kan inte växa om du inte sträcker dig

Utan att sträcka dig utanför din komfortzon kommer du aldrig att växa som person. Tänk på människor som är sanna mästare inom sitt område. Tror du inte att de var rädda innan de började? Tror du att det var lätt för dem att bara prova något nytt och bli bra på det över en natt? Jag lovar, det var det inte!

Varje gång du tar ett litet steg utanför din bekvämlighetszon växer du som person. Din komfortzon blir så mycket större som ett resultat, vilket gör det lättare och lättare att sträcka dig till nya gränser.

  1. Du kommer aldrig att upptäcka din sanna identitet.

Om du håller dig till det du redan vet kommer du aldrig att hitta din sanna identitet och ditt kall i livet. Även om du tror att du redan har hittat det kan det finnas något du inte har provat som lyser upp dig och introducerar dig till ännu mer fantastiska saker!

Att ta risker visar dig också delar av din personlighet som annars kanske hade hållits dolda. De kan visa dig att du är mycket starkare än du någonsin trodde att du var. Dessa nya insikter kommer i sin tur att göra det lättare och lättare att pröva nya saker i framtiden.

  1. Ibland kan det skada dig mer att hålla dig själv för dig själv.

Det finns något obekvämt med att veta att du håller dig tillbaka och håller dig inom din komfortzon. Det är den där gnagande känslan av att du vill göra mer. När smärtan av den här känslan blir mer smärtsam än vad du egentligen är rädd för är det dags att pressa dig själv och prova nya saker!

Det handlar inte om att vidta drastiska åtgärder och göra allt du är livrädd för. Det handlar om att ta små steg, regelbundet, så att din komfortzon bara fortsätter att växa.

Och vad lärde jag mig själv av förra veckans prokrastinering, jo jag klev utanför min komfortabla zon och ringde tio potentiella kunder – hur det gick? Jättebra, nya affärer in och jag växte på kuppen.