Sagt om Eva

Kundomdömen

Utmärkelser

Topp 100 förelasare Eva Svärd

Eva i media

Podcasts

rakt in i väggen avsnitt 70 Eva Svärd
"Rakt in i väggen" podcast

Rakt in i väggen är en podcast av Jennifer Frostelid och Alexander Eriksson. De startade podcasten om utmattningssyndrom för att dela med sig av erfarenheter, deras egna liksom andras. De tror att diskussion kring ämnet samt att få ta del av andras berättelser, kan stötta till att uppleva en minskad känsla av ensamhet och skam.

70. Eva Svärd med sin bok “Med mitt mod – genom utmattningssyndrom”

I avsnitt 70 av podcasten deltar Eva och berättar om sina erfarenheter av utmattningssyndrom och berättar om sin bok ”Med mitt mod”.

Lc-podden Eva svärd
"LC-podden" podcast

Ladies Circle podden görs av Liza Manestam från Jönköping och Liselotte Moxell från Östersund. De bjuder på sig själva, deras funderingar och deras LC-liv, på ett avskalat och humoristisk vis. Genom varje avsnitt vill de guida dig igenom alla roliga evenemang i LC-kalendern och kryddar upp podden med sköna beats från deras egen Spotifylista.

11. Med mycket mod

I avsnitt 11 av podcasten deltar Eva som tidigare var rikssordförande Ladies Circle i Sverige. Eva berättar bl a om hur hon under många års tid arbetade sig till ett utmattningssyndrom. Trots tunga ämnen fylls podden med mycket energi och många skratt. 

yoga doktorn Eva Svärd
"Yogadoktorn" podcast

Yoga doktorn är en podcast av och med Elin Sandberg. Det här är en podd om yoga, medicin, vetenskap och hälsa. Lättillgängligt, oflummig och enkel, en yoga som alla kan göra och som alla har tid och råd med. En liten hälso- och må bra boost vart du än är. Lyssna på Elin, en intressant gäst, eller gör övningarna för ett lite mer avstressat liv. Yoga, mitt i vardagen, precis där den hör hemma!

S2 A2 - Vadå gå in i väggen?

Hur känns det när hjärnan slutar funka? När hjärnan fått arbeta så mycket att det till slut känns som det slår blixtar i huvudet? I dagens avsnitt pratar jag med Eva Svärd, aktuell med boken ”Med mitt mod”, om utmattning. Om hur det känns, när hjärnan lägger av. Om hur det går att komma tillbaka. Om att ta en dag i taget. Om att lära sig leva på nytt. Också om varför yoga är så bra givetvis!

yoga doktorn Eva Svärd
"Yogadoktorn" podcast

Yoga doktorn är en podcast av och med Elin Sandberg. Det här är en podd om yoga, medicin, vetenskap och hälsa. Lättillgängligt, oflummig och enkel, en yoga som alla kan göra och som alla har tid och råd med. En liten hälso- och må bra boost vart du än är. Lyssna på Elin, en intressant gäst, eller gör övningarna för ett lite mer avstressat liv. Yoga, mitt i vardagen, precis där den hör hemma!

S3 A2 - Stressmedvetenhet

Vad är stress egentligen, och vart kommer all stress ifrån? Det är lätt att peka på alla stressorer som finns utanför oss själva, men hur gör vi egentligen för att blicka in och ta kontrollen över vår egen inre stress? I dagens avsnitt samtalar Elin återigen med Eva Svärd, pedagog, författare och föreläsare, om begreppet stress och om att leva hållbart.

workpodden Eva Svärd
"Workpodden" podcast

Workpodden är en podcast av och med Laurence Ibrahim och Jimmy Carnbrand. 

Workpodden förmedlar personliga reflektioner kring arbetslivet i relation till privatlivet. De bjuder in intressanta svenskar som på ett avslappnat sätt delar med sig av sina personliga erfarenheter.

105. Eva Svärd

I det 105e avsnittet gästas podden av Eva Svärd.

Artiklar

kupe 10-2018 Eva Svärd
Kupé

Kupé är en tidning som ges ut av SJ AB och finns gratis ombord på tågen. Magasinet utkommer tio gånger per år och har 264 000 läsare, i en upplaga av 120 000 exemplar. Tidningen produceras av Klintberg Nilehn. Chefredaktör är Tobbe Lundell och ansvarig utgivare Monica Berglund.

Nr 10 2018 - Intervju med Eva

I artikeln berättar Eva om vad tågresorna betytt för hennes väg tillbaka från hennes utmattningssyndrom. Hon ger också tips för hur man ska leva ett hållbart liv. Klicka på länken nedan för att läsa artikeln som du hittar på sida 69-70.

Göteborgs-posten Eva Svärd
Göteborgs-posten

Göteborgs-Posten är en svensk liberal dagstidning, vars främsta spridningsområde är Göteborg med omnejd. Med en räckvidd på 285 000 läsare är tidningen Västsveriges största morgontidning. Till 2016 låg tidningens tryckeri i Backa på Hisingen, det flyttade därefter till Landvetter.

Flest bollar i luften vinner - eller? - Debattartikel av Eva Svärd

Medarbetare som pausar flera gånger per dag, kanske till och med tar sig en liten powernap efter lunch, återhämtar sig och har ny kraft till att prestera och producera. Det blir en win-win situation för både företaget och medarbetaren, skriver Eva Svärd.

Klicka på länken nedan för att läsa debattinlägget.

Verdens gang Eva Svärd
Verdens Gang

Verdens Gang, VG, är en norsk dagstidning grundad 1945. Bland grundarna fanns flera personer från den norska Hjemmefronten. Med en upplaga på 315 549 up var den Norges största dagstidning fram till 2010, men har nu passerats av Aftenposten. Tidningen är sen 1967 helägd av Schibsted-koncernen.

Dovne hender kan være skjult mangelsykdom

Hon kände sig bedövad i fötterna och händerna, yr och glömsk. Eva Svärd (49) hade de typiska symtomen men fick fortfarande ingen diagnos. Ett blodprov visade att hon led av vitamin B12-brist. Men det tog tre år innan hon fick hjälp.

Klicka på knappen nedan för att läsa artikeln.

Radio

karlavagnen p4 Eva Svärd
Karlavagnen i P4

Karlavagnen är Sveriges största samtalsrum! Där får alla göra sin mening hörd varje vardagkväll, året runt.

Konceptet är lika enkelt som hållbart: bra och lyssnande programledare och spännande upplevelser, tankar och åsikter från de lyssnare som ringer in till programmet.

Karlavagnen har sänts sedan 18 januari 1993. En genomsnittlig kväll finns nästan en halv miljon lyssnare vid sina radioapparater – vid köksborden, i sängen eller på vägarna. Programmet har blivit en naturlig avslutning på dagen för många.

Redaktionen väljer ämnet för kvällen men det är lyssnarnas medverkan som i slutändan formar programmet. I Karlavagnen är lyssnarnas berättelser och erfarenheter i centrum. Under en Karlavagnsvecka får du chans att diskutera aktuella nyhetshändelser såväl som tidlösa existensiella frågor.

Så slutade jag stressa

Har du också blivit sjuk av jobbet? Eller är du stressad men ändå frisk – hur gör du? Eller har du gjort en helomvändning och slutat stressa? Och du som har drabbats, hur gjorde du för att bli frisk?

Sedan 2014 är psykisk ohälsa den vanligaste anledningen till sjukskrivning i Sverige och den största och snabbast växande diagnosgruppen är ”anpassningsstörningar och reaktioner på svår stress”. Det som också kallas utmattningssyndrom.

Samtidigt blir också de som ska vårda oss sjuka. Många läkare sjukskrivs på grund av stress och vill byta jobb. Det visar svaren från 900 specialistläkare inom primärvården i en undersökning som Sveriges Radio har gjort. Mer än hälften av läkarna jobbar deltid, bland annat för att orka med, och över 160 av de 900 allmänläkarna har varit sjukskrivna på grund av stress.

Klicka på länken nedan för att lyssna på programmet och samtalet med Eva.

p4 Örebro Sveriges radio Eva Svärd
P4 Örebro Sveriges Radio

P4 Örebro är Sveriges Radios lokalradiostation som sänder över Örebro län. Redaktionen finns på Västra Bangatan 15 i Örebro. I kanalens utbud ingår nyhetsprogram, underhållning, kultur, nyhetssändningar på hel och halvslag samt lokal sport.

"Fyra veckor semester räcker inte" - 5 juni 2018

Det är dags för sommar och semester, men att lyckas återhämta sig är inte givet.
– Fyra veckor är bra men inte tillräckligt, det är inte så att vi kan lagra återhämtning, säger föreläsaren och författaren Eva Swärd.

Vila och semester kostar för företag men en trött personal kan leda till sämre arbete. Sommarsemestern är fyra av 52 veckor på året och ska räcka till för att samla energi för de resterande 48, det menar Eva Swärd att de inte gör.

Klicka på knappen nedan för att lyssna på intervjun av Eva i Förmiddag i P4 Örebro.

p4 Örebro Sveriges radio Eva Svärd
P4 Örebro Sveriges Radio

P4 Örebro är Sveriges Radios lokalradiostation som sänder över Örebro län. Redaktionen finns på Västra Bangatan 15 i Örebro. I kanalens utbud ingår nyhetsprogram, underhållning, kultur, nyhetssändningar på hel och halvslag samt lokal sport.

"Så hanterar du coronastressen" - 27 mars 2020

I coronatider så är det många som är stressade. Det kan handla om att man är orolig över sin egna hälsa eller sina närstående, men också hur det påverkar en ekonomiskt med jobb som permitteras, företag som går i konkurs.

”Jag brukar säga att man ska ta 15 minuter. Gå in och läs alla nyheter och annat som gör en orolig, och låta sig bli orolig. Men sen ska man släppa det och gå vidare med dagen”, säger Eva Svärd, som är författare och föreläser om stress.

Klicka på knappen nedan för att lyssna på intervjun av Eva i P4 Örebro.

TV

aftonbladet tv Eva Svärd
Aftonbladet TV

Aftonbladet TV är en tv-kanal av tidningen Aftonbladet.

"Utmattningen höll på att knäcka henne" - 5 mars 2018

Utmattningen höll på att knäcka henne
Eva Svärd lyckades bli från från utmattningssyndromen